Awareness als kritische factor voor ISO27001/NEN7510

Gratis webinar

ISO27001 (en de daarvan afgeleide NEN 7510) hebben de naam “technische normen” te zijn. Dat wil zeggen: we denken vaak dat er vooral veel ICT-achtige zaken geregeld moeten worden en moeten worden vastgelegd in procedures.

Echter, in de praktijk blijkt awareness (bewustzijn bij medewerkers t.a.v. informatiebeveiliging) een veel grotere rol te spelen dan wordt aangenomen. Awareness gaat niet alleen op tijdens de implementatie en de certificeringsaudit van ISO27001 en/of NEN7510, maar ook als het certificaat binnen is. Zonder awareness is het onmogelijk om de informatiebeveiliging op peil te houden

In dit door Isosecure en Awaretrain georganiseerde webinar krijg je snel en praktisch inzicht in voor welke onderdelen van ISO27001 en/of NEN7510 awareness een kritische voorwaarde is. Ook vertellen we je hoe je aan deze voorwaarde kan voldoen en er meteen de vruchten van kan  plukken doordat je organisatie aantoonbaar veiliger wordt.

Schrijf je nu snel in en reserveer je plaats!

In 2 kernachtige en interactieve presentaties behandelen we niet allen bovenstaande punten, maar word je ook in de gelegenheid gesteld jouw specifieke vragen te stellen aan de presentatoren. Zo kan je extra meerwaarde uit dit webinar halen, specifiek voor jouw organisatie. Beide presentatoren hebben een bewezen trackrecord in informatiebeveiliging en het succesvol implementeren van awareness-trajecten.

Urenschema

Agenda 14 Oktober

10.00 - 10.20
Presentatie
Certificerend Auditor voor TüV Nederland en partner bij IsoSecure. Robert heeft ruime ervaring met het implementeren en auditeren van ISO27001 en NEN7510 en zal ingaan op: In welke onderdelen van ISO27001 en/of NEN 7510 is sprake van awareness als succesfactor? Op welke wijze komt dit aan de orde tijdens een audit? Praktische tips om een audit voor te bereiden
Speakers:
Robert Bals
10.20 - 10.45
Presentatie
CEO van Awaretrain. Dennie heeft ruime ervaring in het implementeren van awareness in een reeks van branches en zal ingaan op: Hoe implementeer je awareness zodat je niet alleen het certificaat haalt, maar ook blijvende waarde creëert? Hoe maak je dat resultaat meetbaar?
Speakers:
Dennie Spreeuwenberg
10.45 - 11.00
Vragen rondje
Beantwoorden van vragen die niet tijdens presentaties aan bod zijn gekomen.
Robert Bals
Robert Bals
NEN7310 Lead Auditor
ISO27001, ISO 27017, ISO9001, MedMij, NEN7310 Lead Auditor i.o.v. TüV Nederland en partner bij IsoSecure bv Robert is Certificerend Auditor voor TüV Nederland en partner bij IsoSecure. Robert heeft ruime ervaring met het implementeren en auditeren van informatiebeveiligings-standaarden in de Software industrie.
Dennie Spreeuwenberg
Dennie Spreeuwenberg
CEO Awaretrain
CEO Awaretrain Dennie Spreeuwenberg is een ervaren spreker die als geen ander weet hoe je medewerkers kan enthousiasmeren en inspireren.Van bewustwording en gedragsverandering, naar een werkomgeving waarin veilig en informatiebewust werken de norm is. Op een leuke, laagdrempelige en doorlopende manier. Dat is waar Awaretrain voor staat.

Datum

14 okt 2020
Expired!

Tijd

10:00 am - 11:00 am

Kosten

Gratis

Meer info

INSCHRIJVEN
Categorie
IsoSecure

Organisator

IsoSecure
Telefoon
0651175245
Email
info@isosecure.nl
INSCHRIJVEN

Speakers

 • Dennie Spreeuwenberg
  Dennie Spreeuwenberg
  CEO Awaretrain

  CEO Awaretrain

  Dennie Spreeuwenberg is een ervaren spreker die als geen ander weet hoe je medewerkers kan enthousiasmeren en inspireren.Van bewustwording en gedragsverandering, naar een werkomgeving waarin veilig en informatiebewust werken de norm is. Op een leuke, laagdrempelige en doorlopende manier. Dat is waar Awaretrain voor staat.

 • Eildert Karstens
  Eildert Karstens
  Lead auditor ISO27001

  ISO27001 Lead Auditor en ISO31000 Lead Risk Manager bij Isosecure bv. Eildert is lead auditor ISO27001 en lead risk manager ISO31000 bij IsoSecure. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het succesvol toepassen van risicomanagement binnen verschillende branches waaronder de industrie, groothandel, transport, zakelijke dienstverlening en zorg.

 • Robert Bals
  Robert Bals
  NEN7310 Lead Auditor

  ISO27001, ISO 27017, ISO9001, MedMij, NEN7310 Lead Auditor i.o.v. TüV Nederland en partner bij IsoSecure bv

  Robert is Certificerend Auditor voor TüV Nederland en partner bij IsoSecure. Robert heeft ruime ervaring met het implementeren en auditeren van informatiebeveiligings-standaarden in de Software industrie.

Recente berichten

Recente reacties

  Reactie verzenden

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *