Webinar: gratis training “Risico Management voor Informatiebeveiliging”

Risicomanagement is een verplicht (maar niet altijd geliefd) onderdeel bij het implementeren van informatie beveiligingsnormen als ISO27001, NEN7510, ISO22301 maar ook bij het uitvoeren van de DPIA vanwege de AVG.

Leer aan de hand van de succesvolle implementaties bij vastgoedbeheerder Mileway en softwarebedrijf Yellowstar Solutions hoe je Risicomanagement succesvol (efficiënt én effectief) uitvoert.

Wat is succesvol Risicomanagement?:

 • Goed genoeg om te voldoen aan de eisen van ISO, NEN of de AVG
 • Maar zonder dat het ontaard in een theoretische exercitie
 • En dan wel zo dat het ook op langere termijn waarde oplevert voor de organisatie (want: de risico’s van vandaag zijn niet de risico’s van morgen!)

Tijdens dit webinar “Risicomanagement voor informatiebeveiliging” leert u in 45 minuten hoe u succesvol Risicomanagement kunt toepassen in uw organisatie. Dit gebeurt door op praktische wijze te laten zien hoe de 5 bouwstenen van Risicomanagement uitgewerkt kunnen worden:

 1. Risico-identificatie.Hoe identificeer ik risico’s die ertoe doen voor mijn organisatie? Door te kijken naar de processen i.c.m. de gebruikte middelen, kan snel een inzicht worden verkregen in de reële risico’s.
 2. Risico=Kans x Impact. Hoe kan ik de risico’s snel scoren en daarmee mijn beperkte capaciteit inzetten om de grootste risico’s prioriteit te geven?
 3. Hoe stel ik passende maatregelen vast voor de belangrijkste risico’s ? En hoe ga ik om met de andere risico’s?
 4. Hoe weet ik of de genomen maatregelen werken? Hoe kan ik continu incidenten volgen die mogelijke nieuwe risico’s vormen voor mijn organisatie?
 5. Hoe houd ik overzicht van alle risico’s, incidenten en maatregelen? En hoe kan ik dit slim delen binnen mijn organisatie; met management maar ook met medewerkers?

Daarna kunt u hiermee zelf aan de slag !

The event is finished.

Datum

31 aug 2022
Expired!

Tijd

3:00 pm

Meer info

inschrijving
IsoSecure

Organisator

IsoSecure
Telefoon
0651175245
Email
info@isosecure.nl

Mede Organisator

Mileway
Mileway
Yellowstar Solutions
Yellowstar Solutions
inschrijving

Speakers

 • Anil Patandin
  Anil Patandin
  IT Security Manager

  IT Security Manager bij Mileway bv in Amsterdam. Anil heeft jarenlange ervaring met Security Management en o.a. Risicomanagement geïmplementeerd bij Mileway b.v. in Amsterdam. Anil zal vooral ingaan op de “voorkant” van risicomanagement: hoe krijg je de risicogebieden in kaart en hoe betrek je de business- en processowners?

 • Eildert Karstens
  Eildert Karstens
  Lead auditor ISO27001

  ISO27001 Lead Auditor en ISO31000 Lead Risk Manager bij Isosecure bv. Eildert is lead auditor ISO27001 en lead risk manager ISO31000 bij IsoSecure. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het succesvol toepassen van risicomanagement binnen verschillende branches waaronder de industrie, groothandel, transport, zakelijke dienstverlening en zorg.

 • Pablo Girardi
  Pablo Girardi
  CTO

  CTO bij Yellowstar Solutions b.v. in Barendrecht. Pablo heeft vele jaren ervaring in de software industrie en heeft als eindverantwoordelijke voor de ISO27001 certificering bij Yellowstar, risicomanagement geïmplementeerd. Hij zal i.h.b.z. ingaan op de succesvolle toepassing van risicomanagement om een continue stroom van verbeteringen te genereren.

Recente berichten

Recente reacties