Awareness als kritische factor voor ISO27001/NEN7510

Gratis Webinar

Awareness als kritische factor voor ISO27001/NEN7510

14 oktober 2020 van 10:00 – 11:00 uur

ISO27001 (en de daarvan afgeleide NEN 7510) hebben de naam “technische normen” te zijn. Dat wil zeggen: we denken vaak dat er vooral veel ICT-achtige zaken geregeld moeten worden en moeten worden vastgelegd in procedures.

Echter, in de praktijk blijkt awareness (bewustzijn bij medewerkers t.a.v. informatiebeveiliging) een veel grotere rol te spelen dan wordt aangenomen. Awareness gaat niet alleen op tijdens de implementatie en de certificeringsaudit van ISO27001 en/of NEN7510, maar ook als het certificaat binnen is. Zonder awareness is het onmogelijk om de informatiebeveiliging op peil te houden

In dit door Isosecure en Awaretrain georganiseerde webinar krijg je snel en praktisch inzicht in voor welke onderdelen van ISO27001 en/of NEN7510 awareness een kritische voorwaarde is. Ook vertellen we je hoe je aan deze voorwaarde kan voldoen en er meteen de vruchten van kan  plukken doordat je organisatie aantoonbaar veiliger wordt.

Schrijf je nu snel in en reserveer je plaats!

In 2 kernachtige en interactieve presentaties behandelen we niet allen bovenstaande punten, maar word je ook in de gelegenheid gesteld jouw specifieke vragen te stellen aan de presentatoren. Zo kan je extra meerwaarde uit dit webinar halen, specifiek voor jouw organisatie. Beide presentatoren hebben een bewezen trackrecord in informatiebeveiliging en het succesvol implementeren van awareness-trajecten.

   

  Robert Bals

  Robert Bals

  ISO27001, ISO 27017, ISO9001, MedMij, NEN7310 Lead Auditor i.o.v. TüV Nederland en partner bij IsoSecure bv

  Robert is Certificerend Auditor voor TüV Nederland en partner bij IsoSecure. Robert heeft ruime ervaring met het implementeren en auditeren van informatiebeveiligings-standaarden  in de Software industrie.

  Dennie Spreeuwenberg

  Dennie Spreeuwenberg

  CEO Awaretrain

  Dennie Spreeuwenberg is een ervaren spreker die als geen ander weet hoe je medewerkers kan enthousiasmeren en inspireren.Van bewustwording en gedragsverandering, naar een werkomgeving waarin veilig en informatiebewust werken de norm is. Op een leuke, laagdrempelige en doorlopende manier. Dat is waar Awaretrain voor staat.  

  Eildert Karstens

  Eildert Karstens

  ISO27001 Lead Auditor en ISO31000 Lead Risk Manager bij Isosecure bv.

  Eildert is lead auditor ISO27001 en lead risk manager ISO31000 bij IsoSecure. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het succesvol toepassen van risicomanagement binnen verschillende branches waaronder de industrie, groothandel, transport, zakelijke dienstverlening en zorg.

  Agenda

  • 10:00 uur: Presentatie door Robert Bals, Certificerend Auditor voor TüV Nederland en partner bij IsoSecure. Robert heeft ruime ervaring met het implementeren en auditeren van ISO27001 en NEN7510 en zal ingaan op:
   • In welke onderdelen van ISO27001 en/of NEN 7510 is sprake van awareness als succesfactor?
   • Op welke wijze komt dit aan de orde tijdens een audit?
   • Praktische tips om een audit voor te bereiden
  • 10:20 uur: Presentatie door Dennie Spreeuwenberg, CEO van Awaretrain. Dennie heeft ruime ervaring in het implementeren van awareness in een reeks van branches en zal ingaan op:
   • Hoe implementeer je awareness zodat je niet alleen het certificaat haalt, maar ook blijvende waarde creëert?
   • Hoe maak je dat resultaat meetbaar?
  • 10:45 – 11.00: Beantwoorden van vragen die niet tijdens presentaties aan bod zijn gekomen.

  Zorg dat je een plek reserveert op dit webinar en schrijf je nu snel in!